De elektronische warmtekostenverdeler met radiofrequentie

Welkom in een nieuw tijdperk : een apparaat met twee voelers voor een zeer nauwkeurige meting, dat de verbruiksgegevens draadloos verzendt via het radio frequentie netwerk. Tweewekelijks en op de door u gekozen kanteldatum. Correcte opname zonder het gebruikelijke gedoe.

De nieuwste generatie warmtekostenverdelers zijn uitgerust met twee uiterst gevoelige temperatuursensoren voor de radiatortemperatuur en de omgevingstemperatuur. De meters slaan op de geprogrammeerde kanteldatum (vrij te kiezen) de verbruiksgegevens op en zetten de actuele aanduiding op nul.

  • Elk toestel is voorzien van een afleesschaal
  • De warmteverdelers worden conform de Europese norm EN 834 geplaatst.
    → Meer informatie op de belgische normen website: http://www.nbn.be 

Bevestiging van de verdeler

De verdeler wordt aan de voorkant van de radiator bevestigd op 50% van de breedte en 75% van de hoogte volgens de Europese norm. Eenmaal bevestigd, is het onmogelijk om de verdeler eraf te halen zonder de verzegeling te verbreken.

De steun kan op twee manieren worden bevestigd: door middel van een schroef voor elementradiatoren of door gelaste tapeinden voor flatpanelradiatoren. Deze metalen drager is warmtegeleidend en dient als ankerpunt voor de temperatuursonde. Elke apparaat is uitgerust met een afleesschaal.

Uitzondering: verdeler met afstandssonde

Wanneer het niet mogelijk is om de elektronische warmteverdeler op het frontpaneel te plaatsen, wordt de verdeler geplaatst met een afstandssonde om het verbruik te bepalen. Het zijn vaak afgewerkte radiatoren met een verwijderbare vlakke frontplaat (bevestiging door lijmen, klemmen of zelfs magneten). In alle gevallen wordt er een afstandssensor geplaatst.