Installeer warmtemeters

Uw gebouw of woning is voorzien van collectieve verwarming en u wilt dat elke bewoner voor zijn eigen verbruik betaalt. Techem biedt 2 oplossingen voor de verdeling van verwarmingskosten. De meest gekozen universele oplossing is het plaatsen van elektronische warmtekostenverdelers op elke radiator. Een andere optie is om een energiemeter op de verwarmingsleidingen van elk appartement te plaatsen. Let op: deze laatste oplossing is niet altijd mogelijk met de configuratie van het gebouw.

 

 

1. De elektronische warmtekostenverdeler

Dit universele verdeelsysteem komt het meest voor in gebouwen. Het berekeningsprincipe is dat elke radiator die deel uitmaakt van dezelfde ketel, is uitgerust met een warmtekostenverdeler. Is dit niet het geval, dan kunnen wij geen afrekening opmaken.

De warmtekostenverdeler wordt bevestigd aan de voorkant van de radiator (zie ook FAQ : 'Waar worden de warmtekostenverdelers bevestigd op de nieuwe radiatoren ?') en het verbruik wordt op afstand afgelezen zonder de appartementen te betreden.

Wilt u meer informatie over de elektronische warmtekostenverdeler →

 

 

2. De energiemeter

Een gepaste oplossing bij afzonderlijke verwarmingscircuits per appartement of in configuraties waar het warmteverbruik niet kan worden gemeten door warmtekostenverdelers (bijvoorbeeld: vloerverwarming). In recentere gebouwen laat de constructie het plaatsen van energiemeters vaak toe. Zowel het temperatuurverschil tussen aanvoer- en retourleiding als het watervolume dat door de leidingen stroomt, worden gemeten.

Lees meer →