De elektronische verdeler

Elektronische warmtekostenverdelers zijn moderne apparaten uitgevoerd met twee uiterst gevoelige temperatuursensoren voor de radiatortemperatuur en de omgevingstemperatuur. De meters slaan op de geprogrammeerde kanteldatum (vrij te kiezen) de verbruiksgegevens op en zetten de actuele aanduiding op nul. De elektronische warmtekostenverdelers werken op een zelfstandige, onafhankelijke voeding en onderwerpen zichzelf aan een constante zelfcontrole. (Levensduur 10 jaar)

Elk toestel is voorzien van een afleesschaal. De schalen worden bepaald in functie van het werkelijk vermogen van elke radiator, rekening houdend met de thermische overdracht (getest in het laboratorium) tussen de warmteverdeler en de radiator (Kc waarden). De warmteverdelers worden conform de Europese norm EN834 geplaatst.

U kunt echter alle informatie terugvinden op de warmtekostenverdeler zelf, om de x aantal seconden verandert de weergave: U kan het huidig verbruik, het verbruik van voorgaand jaar en het nummer van de meter erop terugvinden, zoals hieronder afgebeeld.