Verbruiksafrekening

In de jaarlijkse afrekening wordt berekend hoeveel elke bewoner/gebruiker van de totale onkosten moet betalen.  Die berekeningswijze wordt voor elkeen verduidelijkt aan de hand van zijn individuele afrekening.

Het voorbeeld hieronder betreft een appartement in een gebouw waar zowel warmtekostenverdelers als koud- en warmwatertellers zijn geplaatst.  Er kan voor gekozen worden om de naam van de bewoner en/of de klant-identificatie van het appartement te vermelden.

Bovenop de traditionele afrekening op de laatste bladzijden, krijgen de bewoners op de eerste twee bladzijden de volgende bijkomende informatie :

  1. De evolutie van de graaddagen van de laatste drie jaar.  Deze zijn een indicatie voor de warmtevraag tijdens een bepaalde verwarmingsperiode.  Hoe meer graaddagen voor een bepaalde periode, hoe kouder het geweest is.
  2. De evolutie over drie jaar van de kosten in Euro van zowel verwarming als koud- en warmwater evenals van het totaal van de afrekening van het appartement in kwestie.
  3. Een overzicht van de evolutie over drie jaar van de verbruikte eenheden en van de eenheidsprijzen voor elke rubriek van de afrekening.
  4. Een overzicht van de evolutie over 24 maanden van de door de warmtekostenverdelers geregistreerde verbruiken.

Op vraag kan een tweewekelijkse verbruikshistoriek over 12 maand in pdf-formaat per radiator en per waterteller worden bekomen na de jaarlijkse opname voor elk appartement. Voor elke meter wordt gemakshalve aangegeven in welke ruimte hij staat.

Wenst u meer gedetailleerde informatie?

Neem contact met ons op